Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laatste Kleinkunst Top 202 op Radio 2

Medianieuws

Het programma 'Andermans Veren' zendt vanaf zondag 27 juni voor de vijfde en laatste keer de 'Kleinkunst Top 202' op Radio 2 uit. Op zondag 5 september valt het doek voor het cabaretprogramma op Radio 2. Op deze radiozender is in de nieuwe programmering geen plaats voor 'Andermans Veren'. Of het programma op een andere radiozender terugkeert, is onzeker.

Het radioprogramma 'Andermans Veren' bestaat bijna 18 jaar en wordt gepresenteerd door Kick van der Veer. De afgelopen maanden heeft de presentator verschillende keren laten merken het niet eens zijn met het verdwijnen van het programma. Elke zondagavond tussen 18.00 en 20.00 uur zijn er conferences en Nederlandstalige luisterliedjes te horen aan de hand van een thema. Luisteraars kunnen hiervoor suggesties aandragen.

Kleinkunst Top 202
In de zomermaanden zendt 'Andermans Veren' sinds 2006 de 'Kleinkunst Top 202' uit, een lijst die helemaal door luisteraars werd samengesteld. Dit keer kon er niet gestemd worden. De redactie heeft nu een compilatie gemaakt van de beste luisterliedjes en conferences van de laatste vier jaar.

Minder kleinkunst
Eerder is al bekend geworden dat andere cabaretprogramma’s op Radio 2 ook gaan verdwijnen. Het Vara-programma 'Het Circus Jeroen Bosch' keert zeker niet meer terug in de nieuwe programmering. De redactie van het Volgspot hoopt nog op een doorstart op Radio 5, waar presentator Hijlco Span ook Plein 5 presenteert.

Weekendprogrammering
Inmiddels is wel duidelijk geworden dat Hans Schiffers radio gaat maken in het  weekend op Radio 2. Wanneer en wat voor radioprogramma hij gaat presenteren is nog niet duidelijk. Maar het is niet ondenkbaar dat hij op zondagavond te horen zal zijn. Een deel van de vrijgekomen uren (van maandag tot en met vrijdag) wordt opgevuld door Jan-Willem Roodbeen, die vanaf september de overstap maakt  van de EO naar de Avro. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen