Kies je favoriete radiostation

Dossiers

AT haalt eerste illegale radiozenders in 2017 uit de lucht

Medianieuws

Het Agentschap Telecom was de eerste dagen van 2017 weer druk. Afgelopen zondag moet het AT in actie komen in het buitengebied van Haaksbergen. Daar werd de illegale radiozender 'Nieuwjaarscombinatie Rietmolen' uit de lucht gehaald.

De zendmast stond naast een zeecontainer met een aggregaat. De container was afgesloten met sloten met een metalen behuizing. De sloten zijn met een slijptol verwijderd door het AT. 'Nieuwjaarscombinatie Rietmolen' zond uit op 94.50 FM. 

Afgelopen vrijdag moest het AT in Markelo de onbemande radiozender demonteren. Het radiostation zond bijna 7 dagen lang uit onder de naam "Groene Knuppelteam" op 95.90 FM met 300 watt.

Asbest
Voor de tweede keer in twee weken tijd werd ook het illegale radiostation 'Standalone' uit de lucht gehaald in de buurt van Hengelo. Toen de zender op 23 december werd weggehaald, bleek dat de zendmast was gebarricadeerd met asbestplaten. Desondanks werd de zendapparatuur uit de mast gehaald. De asbestplaten waren nog steeds niet verwijderd.

Afgelopen week werd de eerste illegale piraat 'Club Bizar' in Rijssen uit de ether gehaald. De piraat op de 96.70 FM had de zender van 300 Watt in een circa 40 meter hoge telecommast verborgen.

Wanneer de piraten worden gepakt kunnen ze een boete krijgen die varieert tussen de 2500,-- en 45.000,-- euro.  [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen