Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 8FM gestopt met uitzenden in Noord- en Oost-Nederland

Medianieuws

[Update] Radio 8FM in niet langer te beluisteren in Noord- & Oost-Nederland. De classic hitszender is maandag na ruim een jaar gestopt met uitzenden. Een deel van de FM-frequenties is overgenomen door Joy Radio, dat net als RADIONL en Waterstad FM een zusterstation van Radio 8FM Noord & Oost is.

Radio 8FM gestopt met uitzenden in Noord- en Oost-NederlandRadio 8FM Noord & Oost was sinds eind 2015 te ontvangen in grote delen van Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en de kop van Noord-Holland. De classic hitszender kwam op de plaats van Freez FM.

Maandagochtend is Radio 8FM Noord & Oost gestopt met uitzenden via zowel FM, DAB+ als internet. Wat hiervoor de exacte reden is, is niet bekend.

But Different Holding B.V. in Rosmalen, eigenaar van het merk Radio 8FM, wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan, maar bevestigd tegenover Radio.NL ‘dat de licentieovereenkomst met RADIONL B.V. over gebruik van de merknaam Radio 8FM per direct is beëindigd.’

De frequenties in Groningen (98.5 FM), Drenthe en Friesland (98.7 FM), Zuidwest-Friesland (98.5 FM) en de regio Hoogeveen (98.9 FM) zijn, zoals eerder bekendgemaakt, overgenomen door Joy Radio. Op de overige frequenties van Radio 8FM Noord & Oost is nu de volkszender RADIONL te horen, die in al deze regio’s al dekking had op FM [Radio.NL]

Update
De zender op 96.0 FM in de Wieringermeer / Kop van Noord-Holland is uit de lucht.

Gerelateerde Artikelen