Kies je favoriete radiostation

Dossiers

WTOP Washington blijft grootste ‘verdienzender’ van de VS

Medianieuws

De nieuwszender 103.5 WTOP in Washington D.C. was in 2106 opnieuw de radiozender met de hoogste omzet van de VS. Volgens BIA/Kelsey wist het radiostation het afgelopen jaar $67,5 miljoen aan reclame-inkomsten binnen te slepen.

iHeart Media, het vroegere Clear Channel, is het best vertegenwoordigd in de top 10 met vijf radiostations, gevolgd door CBS Radio met vier stations. Zes van de stations hebben een format met uitsluitend gesproken woord.

In 2016 wisten zeven van de 10 radiostations met de hoogste omzet hun omzet verder te verhogen. Een van deze zenders is 103.5 WTOP in Washington D.C. De nieuwszender zag de omzet met $2,5 miljoen stijgen naar $67,5 miljoen. WTOP profiteerde optimaal van de presidentsverkiezingen en sleepte in z’n eentje bijna een kwart van de totale bestedingen aan radioreclame in Washington DC binnen.

De hitzender KIIS FM in Los Angeles harkte in 2016 ruim een miljoen Dollar meer binnen en blijft hierdoor stevig op de tweede plaats staan. Zusterstation Z100 (WHTZ) volgt op ruime afstand op de derde plaats met $48 miljoen, acht ton minder dan in 2015.

Opvallend is dat de nieuwszender 1010 WINS, ondanks fors betere luistercijfers dan WCBS Newsradio 880, nog altijd $4 miljoen minder per jaar aan reclame-inkomsten weet te genereren.

Daarnaast is het opmerkelijk dat de popzender KOST 103.5 in Los Angeles, ondanks dat het het hele jaar marktleider was, niet in de top 10 staat. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen