Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stichting Brein pakt ook internetstations zonder muzieklicentie aan

Medianieuws

Stichting Brein heeft afgelopen week voor het eerst een online radiozender via de rechter uit de lucht gehaald. Het internetstation GBC Radio had geen geldige muzieklicentie afgenomen. Het station zond door middel van streaming muziek uit op internet, verwierf inkomsten via advertenties en weigerde een muzieklicentie te kopen.

Stichting Brein pakt ook internetstations zonder muzieklicentie aan"Prima natuurlijk als mensen dit als hobby hebben en voor een paar tientjes koop je een licentie, dan ben je legaal", zegt Brein directeur Tim Kuik.

"Net zoals je voor je apparatuur geld uitgeeft, is het ook redelijk dat je betaalt voor de muziek die je gebruikt. Doe je dat niet dan kan het je duur komen te staan."

De beheerder heeft nu een tekst op zijn site gezet waarin hij uitlegt dat hij op last van Brein is gestopt en kondigt aan dat hij "met licentie" terug zal komen. Doet hij dat neitdan krijgt hij een dwangsom van 2000 per dag met een maximum van 50.000 euro. "Dit was niet de enige internetradiopiraat, er lopen ook nog andere zaken, wordt vervolgd", aldus Kuik. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen