Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fox News zet boegbeeld Bill O’Reilly op straat

Medianieuws

De conservatieve nieuwszender Fox News heeft haar boegbeeld op straat gezet. Tv-presentator Bill O’Reilly is per direct ontslagen wegens seksuele intimidatie. O’Reilly zou bij minstens vijf vrouwen over de schreef zijn gegaan.

De beschuldigingen komen van vrouwen die met hem samenwerkten of te gast waren in zijn show. O‘Reilly zou met een gast van zijn show in zijn hotelkamer hebben willen afspreken en vrouwelijke collega’s hebben gebeld waarbij het klonk alsof hij aan het masturberen was.

Foto: Screenshot Youtube Fox News

Daarnaast heeft O’Reilly volgens de krant New York Times al 12 miljoen euro betaald om de zaak stil te houden. Maar de stroom aan beschuldigingen blijft doorgaan. Recent werd duidelijk dat de presentator een vrouwelijke gast een goede baan bij Fox zou hebben aangeboden als ze met hem mee ging naar zijn hotelkamer. Toen de vrouw weigerde, kreeg ze de positie niet. Zij diende daarop een aanklacht in.

Diverse grote adverteerders hebben zich inmiddels teruggetrokken en ook binnen de familie Murdoch, eigenaar van de zender, ontstond verdeeldheid. Afgelopen nacht is bekend gemaakt dat O’Reilly niet meer terugkeert op Fox News. Dit zou na het grondig en zorgvuldig beoordelen van de aantijgingen in samenspraak met de presentator besloten zijn. Tucker Carlson zal zijn tijdsslot op de nieuwszender overnemen.

De presentator van “The O’Reilly Factor”, waar dagelijks miljoenen Amerikanen naar kijken, ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan seksuele intimidatie en spreekt van een heksenjacht van de linkse media. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen