Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM-deejay Van der Lende met helikopter naar Bevrijdingsfestivals

Medianieuws

Frank van der Lende is door het Nationaal Comité 4 en 5 mei gevraagd op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer te vertellen. De 3FM deejay bezoekt de festivals met de helikopter die is vrijgekomen na het terugtrekken van Broederliefde.

In de oorlog werd Frank’s oma gedeporteerd naar Westerbork en Theresienstadt. Hij ging met haar terug naar Westerbork om met eigen ogen te zien hoe het daar was.

“Ook al is het 74 jaar geleden dat mijn oma in Westerbork aankwam, het is zo belangrijk dat ik - met m'n 28 jaar - haar verhaal doorvertel,” aldus Frank.

“Zij weet hoe het is om geen vrijheid te hebben, om gevangen te zijn om wie je bent. Door ons bezoek aan Westerbork en de gesprekken met mijn oma begrijp ik beter wat vrijheid voor mij betekent: vrijheid zorgt ervoor dat je kan doen, denken en zeggen wat je wilt. Dat wil ik graag overbrengen op de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals.”

Fotocredits: NPO 3FM/Ben Houdijk

Frank van der Lende bezoekt de Bevrijdingsfestivals in Overijssel, Amsterdam, Haarlem en Utrecht, waar naast De Staat en De Jeugd van Tegenwoordig onder anderen 3FM Talents Paul Sinha, Jeangu Macrooy, Jonna Fraser en Indian Askin optreden. 3FM doet op 5 mei verslag van de verschillende Bevrijdingsfestivals. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen