Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bijzondere documentaire bij MAX: Rouwen en leven na de MH17

Medianieuws

Omroep Max zendt de documentaire 'Rouwen en leven na de MH17' uit. De docu concentreert zich op de vraag hoe nabestaanden van de MH17-slachtoffers de dood van dierbaren proberen te verwerken. De documentaire wordt op zondag 16 juli om 21.00 uur op NPO 2 uitgezonden. Dat is een dag voordat het Nationaal Monument MH17 officieel wordt geopend.

'Rouwen en leven na de MH17' is een film van regisseur/producer Eric Blom en interviewer Frénk van der Linden. Zij hadden vele ontmoetingen met familieleden en andere bekenden van passagiers die omkwamen bij de ramp.

17 juli 2014 is een dag waarvan de meeste Nederlanders nog precies weten wat ze deden en waar ze waren. Die middag werd de MH17 met 298 passagiers boven Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle inzittenden kwamen om, onder wie 196 Nederlanders. De hele samenleving voelde zich getroffen.

In Rouwen en leven na de MH17 zijn geen beelden te zien van de ramp. De film concentreert zich op het rouwproces dat vervolgens op gang kwam. Een dag na de uitzending, op 17 juli, precies drie jaar na de ramp, zal het monument officieel geopend worden door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen