Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Petitie voor behoud zendmast Groot Nieuws Radio

Medianieuws

De ACM wees een paar weken geleden een verzoek af om vanaf september gebruik te blijven maken van de zendmast waarmee Groot Nieuws Radio uitzendt via de middengolf. Luisteraars vragen nu via een petitie aan de zendereigenaar om Groot Nieuws Radio langer door te geven.In twee dagen tijd hebben ruim 1000 luisteraars hun stem gegeven.

Petitie voor behoud zendmast Groot Nieuws Radio "We moeten als luisteraars een geluid laten horen", zegt betrokken luisteraar Rianne Dekker. Ze is één van de beheerders van de besloten Facebookgroep 'Vrienden van Groot Nieuws Radio'.

"Als christenen zijn we soms wat te stilzwijgend, we mogen best een geluid laten horen als we het ergens niet mee eens zijn", vertelt Rianne Dekker op Groot Nieuws Radio.

Volgens haar is de uitzending via 1008 AM belangrijk voor een groep luisteraars die minder te besteden hebben en nog niet alle moderne technieken in huis hebben. Ook chauffeurs en automobilisten luisteren onderweg nog vaak via de middengolf naar Groot Nieuws Radio.

In de petitie wordt onder andere gevraagd aan zendereigenaar Novec of de zendmast overeind gehouden kan worden, zodat de AM wat langer kan blijven bestaan, zo legt Rianne Dekker uit. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen