Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS zendt omstreden Diana-documentaire uit

Medianieuws

De documentaire ’Diana: de geheime tapes’ is op 30 augustus te zien op SBS6. In Engeland is de korte veelbesproken film met niet eerder vertoond beeldmateriaal zondag al te zien op Channel 4, ondanks een felle campagne van onder anderen de broer van Lady Di om de vertoning tegen te houden.

SBS zendt omstreden Diana-documentaire uit Op donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat de ex-vrouw van prins Charles op 36-jarige leeftijd om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs.

Zowel als prinses als na haar scheiding was zij enorm geliefd. Tot op de dag van vandaag staat ze nog volop in de belangstelling en ook de documentaires over haar van Channel 4 (Diana: de geheime tapes) en de BBC (Diana: de people’s princess) maken veel los.

Diana: de geheime tapes
Het verhaal van prinses Diana is tot dusver altijd door anderen verteld. In 'Diana: de geheime tapes' is dankzij unieke beelden te zien hoe ‘Lady Di’ zelf openhartig over haar leven praat. In nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal praat ze vrijuit over onder meer haar huwelijk met prins Charles. De mensen die voor en met Diana hebben gewerkt, komen eveneens aan het woord. De documentaire is heeft voor veel ophef gezorgd in de Britse pers.

Diana: de people’s princess
'Diana: de people’s princess' geeft een beeld van de bijzondere week in 1997, waarin ‘The Princess of Wales’ overleed en haar begrafenis plaatsvond. In deze documentaire komen haar zoons voor het eerst aan het woord over de tragische gebeurtenis. Prins William en prins Harry delen daarnaast hun persoonlijke herinneringen aan hun moeders overlijden. De interviews zijn zeer intiem en worden als historisch beschouwd.

Uitzending
De documentaires worden geïntroduceerd door Sandra Schuurhof. Diana: de geheime tapes' is te zien op SBS6 op woensdag 30 augustus van 23.30 tot 00.30 uur. 'Diana: de people’s princess' is te zien op donderdag 31 augustus van 20.30 tot 22.30 uur. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen