Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Taylor Swift spant rechtszaak aan tegen radiodeejay

Medianieuws

De 27-jarige zangeres Taylor Swift moet bij de rechtbank verschijnen. Ze zou door radiopresentator David Mueller uit Colorado in haar billen zijn geknepen in 2013. Haar eis is maar één dollar maar de zangeres wil vooral een statement maken.

David Mueller stapte al eerder naar de rechter, omdat hij na een klacht van Taylors medewerkers zijn baan verloor. De voormalige radiopresentator eist om die reden 3 miljoen dollar (2,5 miljoen euro).

De zangeres reageerde wederom met een rechtszaak tegen de deejay.

David Mueller werd twee dagen nadat hij Taylor Swift backstage bij een concert in haar kont zou hebben gegrepen in 2013 ontslagen. 'Niet waar', aldus de deejay. Toch werd David Mueller ontslagen. De radiopresentator ontkent het hele voorval en wil nu alleen zijn naam zuiveren.

Geld
In 2013 verdiende de 20-jarige deejay David Mueller uit de Amerikaanse staat Colorado bij de lokale country zender KYGO uit Denver 150.000 dollar per jaar. Volgens de deejay was Swift schuldig voor zijn ontslag bij de radiozender waar hij werkte. Daardoor liep de deejay veel inkomsten mis.

Laster
De deejay had Taylor Swift aangeklaagd wegens laster. Taylor Swift betichtte David Mueller namelijk van ongewenste handtastelijkheden.

Tijdens het maken van een foto zou David Mueller haar rokje hebben opgetild en haar billen hebben aangeraakt, waarna hem door beveiligers gevraagd werd het concert te verlaten. Daarna zocht het management van Swift contact met het radiostation van David Mueller. Twee dagen na het incident werd de deejay ontslagen.

Schadevergoeding
Mueller wil een schadevergoeding van de zangeres, omdat hij door het incident zijn baan is kwijtgeraakt. Overigens beweerde de deejay in 2015 ook dat niet hij Swift, maar Haskell, de vaste zakenpartner van Taylor, haar billen pakte. [Radio.NL]
Foto's: Archief Radio.NL/Novum

Gerelateerde Artikelen