Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NTR viert het leven van Elvis met reisdocu en tributeconcert

Medianieuws

Op woensdag 16 augustus is het precies 40 jaar geleden dat Elvis overleed. De NTR staat hier op NPO 1 bij stil met de documentaire 'Elvis Lives' en het tribute-concert 'Elvis Leeft Live'. In 'Elvis Lives' gaan Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers en Andrew Makkinga op zoek naar de nalatenschap van Elvis Presley. In de documentaire zingen Nederlandse artiesten zijn grootste hits.

NTR viert het leven van Elvis met reisdocu en tributeconcert In 'Elvis Lives' (woensdag 16 augustus 20.30 uur op NPO 1) probeert Elvis-fan Art Rooijakkers dichter bij de mens Presley te komen.

Hiervoor gaat hij op pelgrimage naar Memphis en Tupelo in het diepe zuiden van Amerika.

In Memphis bezoekt hij Sun Studio (waar Elvis zijn eerste opnames maakte), zijn beroemde woning Graceland en het in maart geopende Elvis Presley Memphis Center: een evenementencomplex tegenover Graceland dat geheel in het teken staat van Elvis Presley.

Art gaat in Elvis’ geboorteplaats Tupelo naar zijn geboortehuis en de kerk waar hij zijn muziekcarrière begon. En in Sedona spreekt hij Larry Geller, die 15 jaar lang de kapper én spiritueel adviseur van Elvis was. Hij schreef meerdere boeken over Elvis. Via hem hoopt Art meer over Elvis te weten te komen.

In Elvis Lives gaan ze ook naar Las Vegas. Andrew is getuige van een huwelijk voltrokken door Elvis, ontmoet diverse Elvis impersonators en onderzoekt of de relatie tussen de gokstad en Elvis nog steeds zo sterk is als vroeger.

In Japan ontmoet Matthijs van Nieuwkerk ook Elvis fans. Hij ondergaat de Rockabillycultuur in Tokio. Verzamelaars, impersonators, vetkuiven en Elvis-kledingwinkels: alles komt voorbij.

Concert Elvis Leeft Live
Speciaal voor het tributeconcert 'Elvis Leeft Live' (woensdag 16 augustus 21.30 uur op NPO 1) is De Lik in voormalig gevangenis Wolvenplein Utrecht eenmalig omgebouwd tot een Jailhouse Rock-tempel. Elvis-liefhebber Eric Corton ontving op deze locatie de grootste Nederlandse artiesten voor wie deze legende veel heeft betekend.

Unieke verhalen en de beste Elvis-hits als Jailhouse Rocks, A little less conversation en Hound dog gezongen door Anita Meyer, Douwe Bob, George Baker, Leona Philippo, Lucas Hamming, René Shuman & Angel-Eye, Diggy Dex, Jett Rebel en Eric Corton. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen