Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bob Dylan ontvangt Medal of Freedom

Shownieuws

Bob Dylan wordt geëerd met de Presidential Medal of Freedom. De medaille is de hoogste onderscheiding die aan Amerikaanse burgers wordt gegeven.

Bob Dylan wordt geëerd met de Presidential Medal of Freedom. De medaille is de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven door de Amerikaanse regering.

De 70-jarige Dylan, die eigenlijk Robert Allen Zimmerman heet, begon zijn muzikale carrière medio jaren vijftig, toen hij nog op de middelbare school zat. De legendarische zanger werd bekend door hits als Like a Rolling Stone, Hurricane en Desire. De single Like a Rolling Stone stond eerder op de eerste plaats van de lijst van muziek, film, televisieprogramma's en boeken die de wereld hebben veranderd.

Ook oud-minister van buitenlandse zaken Madeleine Albright en astronaut John Glenn vallen in de prijzen. President Barack Obama reikt de prijzen binnenkort uit in het Witte Huis. "Zij hebben ons uitgedaagd, ons geïnspireerd en van de wereld een betere plek gemaakt", zegt de president over de laureaten in een verklaring.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen